Skip to Content

Sabine Gekiere van McDonald’s België verkozen tot Trends HR Manager of the Year

Onder embargo tot dinsdag 18 juni 20u30

Diegem, 18 juni 2013 – Sabine Gekiere, ‘Human Relations’ directeur van McDonald’s België, is verkozen tot Trends HR Manager of the Year.

Bij McDonald’s België spreken we nooit over human resources maar over ‘human relations’, en die aanpak werpt vruchten af. “McDonald’s België en zijn franchisenemers hechten enorm veel belang aan nauwe contacten met de medewerkers”, legt Sabine Gekiere uit. Tegenwoordig spreekt niemand nog over ‘McJobs’. De werknemers van de 65 Belgische McDonald’s restaurants kiezen bewust voor een loopbaan bij McDonald’s. Voor 44% onder hen gaat het om een eerste werkervaring. Een ervaring die bijdraagt tot hun ontwikkeling dankzij permanente opleidingen en initiatieven zoals het Atillaproject waarmee ze alsnog een diploma kunnen halen.

Motivatie als cv – diploma binnen handbereik

Nieuwe werknemers worden geselecteerd op basis van hun motivatie en talent. Zodra ze in dienst zijn, biedt McDonald’s hen alle mogelijkheden om zich in hun job te ontplooien. Door middel van opleidingen en verantwoordelijkheden kunnen ze hogerop klimmen. In 2012 stond de teller op 67.984 interne opleidingsuren en volgden 137 managers een opleiding in het buitenland. Dankzij het Atillaproject, in samenwerking met KATHO en EPHEC, kan iedereen die het wenst een opleiding volgen, aangevuld met werkplekleren. Zo komt een diploma binnen handbereik.

Trotse medewerkers

De huidige 2.900 medewerkers van de 65 Belgische restaurants hebben hun werkgever verkozen tot Best Workplace 2013. Al sinds 2006 staat McDonald’s België bovenaan de lijst van de beste werkgevers van België, maar dit jaar veroverden ze de eerste plaats. Liefst 92% van de medewerkers van McDonald’s België en zijn franchisenemers is trots dat ze er aan de slag zijn. McDonald’s België won ook al de Mercuriusprijs voor zijn sterk HR-beleid in 2008 en de titel ‘merk met het beste werkgeversimago in België’ in 2011.

21 kmo-managers slaan de handen in elkaar

64 Belgische McDonald’s restaurants staan onder leiding van franchisenemers, lokale ondernemers die hun kmo als goede huisvader managen. McDonald’s België en zijn franchisenemers werken nauw samen, zodat hun teams alsmaar beter en groter worden.

Tegen eind 2015 komen er bij McDonald’s België nog eens 500 nieuwe arbeidsplaatsen bij.

Sabine Gekiere zegt ten slotte nog over haar award: “Ik wil Trends bedanken om een award uit te reiken rond deze discipline. Dat betekent een enorme erkenning en vestigt ook de aandacht op het belang van ieder individu in het team”.

Contacteer ons
Over McDonald's Belgium

Over McDonald’s België

De 84 Belgische McDonald's restaurants staan onder leiding van 24 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij 4.493 medewerkers tewerk, waarvan 55% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 104.751 uren opleiding genieten.

Meer info op: www.mcdo.be - www.facebook.com/McDonaldsBelgie

McDonald's Belgium
Airport Plaza Stockholm Building - 5th floor
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem