McDonald’s viert de 50e verjaardag van Big Mac met exclusieve MacCoins!

De legendarische Big Mac viert dit jaar zijn 50e verjaardag! Voor deze gelegenheid lanceert McDonald’s een exclusieve collectie van vijf MacCoins*. De Big Mac lovers konden gisteren deze limited edition wereldmunt ontdekken bij de aankoop van hun Big Mac. En dat in alle McDonald’s restaurants in het land. Zijn waarde? Een Big Mac!

Al een halve eeuw lang is deze klassieker der klassiekers identiek dezelfde gebleven. Twee sneetjes onweerstaanbaar, heerlijk rundsvlees, die unieke saus, sla, kaas, augurk en ajuin, en dat allemaal op een sesamzaadbroodje…

De Big Mac is zo bekend geworden dat zelfs The Economist de prijs van de Big Mac gebruikte voor de Big Mac index dat de koopkracht van verschillende internationale valuta’s jaar na jaar vergeleek.  Het is dit enthousiasme rond de Big Mac dat diende als inspiratie voor de creatie van de MacCoin*. Om het 50-jarig bestaan van de Big Mac te vieren, creëerde McDonald’s de eerste internationale wereldmunt, gebaseerd op een hamburger: de MacCoin*!

Om de Big Mac fans in de watten te leggen, schonk McDonald’s hen een kleine verrassing: een MacCoin* bij elke Big Mac-bestelling. Zo werden er meer dan 6,2 miljoen MacCoins* uitgedeeld in meer dan 50 landen, waarvan 17.000 in België. De collectie MacCoins* bestaat uit vijf stuks met elk een uniek design die de laatste vijf decennia samenvat: de MacCoin* illustreert de flower power tijdens de jaren 70, culture pop in de jaren 80, abastracte kunst vanaf 1990, technologische ontwikkelingen in 2000 en de evolutie van communicatie tijdens de afgelopen tien jaar.

De Big Mac fans kunnen hun MacCoin* delen, verzamelen of inruilen voor een gratis Big Mac in alle Belgische McDonald’s restaurants tot einde van 2018.
 

***

*Een MacCoin heeft geen geldwaarde en is enkel in te ruilen voor één gratis Big Mac in de deelnemende restaurants in het jaar 2018. © McDonald’s 2018
1 MacCoin = 1 gratis Big Mac.
Geldig tot 31/12/2018 in jouw McDonald’s restaurant in België en alle deelnemende landen.
Meer dan 50 landen in de wereld namen deel aan deze actie! Meer informatie op BigMac50.com

Contacteer ons
Kristel Muls McDonald's Belgique
Kristel Muls McDonald's Belgique
Over McDonald's Belgium

Over McDonald’s België

De 83 Belgische McDonald's restaurants staan onder leiding van 24 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij 4.493 medewerkers tewerk, waarvan 55% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 104.751 uren opleiding genieten.

Meer info op: www.mcdo.be - www.facebook.com/McDonaldsBelgie

McDonald's Belgium
Airport Plaza Stockholm Building - 5th floor
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem