McDonald’s verwelkomt nieuwe telg in Bilzen

 • Nieuwe vestiging is goed voor 40 nieuwe jobs
 • Alle duurzame initiatieven van McDonald's België verenigd
Bilzen, 26 juni 2013 –  In Bilzen gaat morgen het 66ste restaurant van McDonald’s België open. Een team van 40 enthousiaste medewerkers uit de regio staat te popelen om de handen uit de mouwen te steken. Het splinternieuwe restaurant voert bovendien ook een doorgedreven energie- en afvalbeleid. 

 

Burgemeester Frieda Brepoels en schepen van lokale economie Bruno Steegen bakken vandaag symbolisch de eerste hamburger in de McDonald’s aan de Tongersestraat. Beiden vinden het een uitstekende zaak dat het hamburgerrestaurant de deuren opent op Bilzers grondgebied.

Frieda Brepoels: “Als burgemeester kan ik de komst van een duurzaam bedrijf als McDonald’s alleen maar toejuichen. Op de eerste plaats zorgt het voor werkgelegenheid in eigen streek. Daarnaast bezorgt een alom bekende naam als McDonald’s onze stedelijke entreestrip nog meer allure.”

“Dat klopt helemaal”, pikt schepen Bruno Steegen in. “Vroeger moesten de Bilzenaren naar Hasselt of verder voor een Big Mac. Nu vinden ze die als het ware net om de hoek. Het lijkt me trouwens zeer aannemelijk dat er een omgekeerde beweging op gang komt, waarbij mensen van buitenaf een bezoek aan de Bilzerse McDonalds’s combineren met een bezoek aan één of meer winkels in het stadscentrum en/of langs de Entreestrip.”

Bilzenaar Jan Haenen staat aan het roer van de nieuwe McDonald’s. Jan kent de regio als zijn broekzak: hij woont in Bilzen en is eveneens franchisenemer van de McDonald’s restaurants in Diest, Hasselt, Herentals en Houthalen.

40 nieuwe jobs
“Onze ploeg in Bilzen telt 60 medewerkers waarvan 40 nieuwe teamleden met uiteenlopende profielen. Ze komen allemaal uit de streek. Bij de selectie van de nieuwe medewerkers speelden ervaring, geslacht, leeftijd of herkomst van de kandidaten niet echt een rol. Er werd vooral gelet op een goede attitude en de motivatie van de kandidaten. Iedereen wordt immers vanaf dag 1 opgeleid in onze restaurants. Ons nieuwe team, dat al een aantal weken meedraait in andere McDonald’s restaurants, staat te popelen om iedereen uit Bilzen en omstreken een warm welkom te heten”, zegt franchisenemer Jan Haenen.

Technologische hoogstandjes bij McDonald's in Bilzen
Het McDonald's restaurant in Bilzen is als eerste uitgerust met een magic table: verschillende interactieve spelen die rechtstreeks op de tafel gespeeld worden door projectie. Het hele gezin kan deelnemen aan deze virtuele ervaring. De Gym & Fun speelzone is voorzien van een digiclimbe, een combinatie van een klimtoestel met een digitale interactieve speelvloer voor allerlei educatieve opdrachten en spelletjes. Net als in andere McDonald's restaurants kan ook iedereen in McDonald's Bilzen genieten van gratis Wi-Fi, en als kers op de taart is dit restaurant ook voorzien van iPads.

Duurzaamheid voorop
McDonald’s België trekt resoluut de duurzame kaart. Het nieuwe restaurant in Bilzen is een volledig nieuw type gebouw en verenigt alle initiatieven die McDonald’s België op dit vlak al gerealiseerd heeft, waaronder:

 • Het gebruik van 100% groene energie. Dit beperkt de CO2-uitstoot met 7.300 ton. Dat is maar liefst evenveel als de gezamenlijke uitstoot van 2.000 auto's. McDonald’s België gebruikt in zijn restaurants sinds juni 2007 uitsluitend 100% groene energie.
 • De vermindering in CO2-uitstoot komt vooral voort uit energiebesparingen, zoals nieuwe lampen en airco.
 • Alle gebruikte bouwmaterialen zijn veelal duurzaam (hout, natuursteen enz.) en McDonald’s maakt ook gebruik van natuurlijke kleuren.
 • Dankzij waterloze urinoirs wordt in dit restaurant 150 m³ water per jaar bespaard; dit is het jaarverbruik van een gezin.
 • Er werd ook een publiek oplaadpunt geïnstalleerd voor elektrische voertuigen. Die kunnen worden herladen dankzij de McCharge.
 • Het nieuwe restaurant is eveneens uitgerust met zonnepanelen.
 • De installatie van energiezuinige koelers en diepvriezers: dankzij een automatisch systeem wordt het ijs alleen indien nodig ontdooid.
 • Temperatuurverlaging in de keuken: McDonald’s België kiest voor een aircosysteem met hoog rendement dat gebruik maakt van koude buitenlucht.
 • Volledige recyclage van alle frituurolie tot biodiesel en dit al sinds de jaren ‘90.
 • Ons eigen afvalsorteersysteem: een ecologische vrachtwagen, de Green Truck, haalt afval op in zeven verschillende deelstromen: papier en karton, plastic, keukenafval, frituurolie, eetzaalafval, PMD en KGA (klein gevaarlijk afval).
 • De verpakkingen bestaan uit minstens 89% gerecycleerd materiaal.
 • Drastische vermindering van plasticverpakkingen. Zo werden o.a. de plastic kommen voor de slaatjes vervangen door kartonnen versies.

Voor meer informatie over McDonald’s en zijn duurzame visie, surf naar www.mcdo.be

 

Contacteer ons
Kristel Muls McDonald’s België
Kristel Muls McDonald’s België
Over McDonald's Belgium

Over McDonald’s België

De 83 Belgische McDonald's restaurants staan onder leiding van 24 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij 4.493 medewerkers tewerk, waarvan 55% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 104.751 uren opleiding genieten.

Meer info op: www.mcdo.be - www.facebook.com/McDonaldsBelgie

McDonald's Belgium
Airport Plaza Stockholm Building - 5th floor
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem