McDonald’s opent zijn 70ste restaurant in Groot-Bijgaarden

Groot-Bijgaarden — Vanaf morgen is België een nieuw McDonald’s restaurant rijker. Het 70ste McDonald’s restaurant bevindt zich in het gloednieuwe Dansaert Park en stelt een team van 38 enthousiaste medewerkers tewerk die allemaal afkomstig zijn uit Groot-Bijgaarden en omstreken. 

38 nieuwe arbeidsplaatsen
Valérie Bovy is de kersverse franchisenemer van dit nieuwe restaurant in Groot-Bijgaarden. Vol trots stelt zij haar nieuwe team voor. “Elke medewerker van het team werd gerekruteerd op basis van motivatie en attitude. Ervaring, leeftijd, geslacht of herkomst spelen geen rol bij de selectie”, verklaart Valérie Bovy. “Alle nieuwe medewerkers genoten ook al minstens één maand opleiding in andere restaurants. McDonald’s investeert namelijk vanaf de eerste dag in opleiding voor al zijn medewerkers”. Voor Valérie is dit haar tweede restaurant. Zij werd in februari 2014 franchisenemer van het McDonald’s restaurant in Ukkel.

Het nieuwe McDonald’s restaurant is gelegen in het Dansaert Park (Robert Dansaertlaan 11) en beschikt over een drive en een terras. Het restaurant zelf heeft een capaciteit van 142 plaatsen, het terras een capaciteit van 48 plaatsen.

Technologie en fun
In het restaurant bevinden zich twee dubbele bestelkiosken waar klanten op eigen tempo hun keuze kunnen maken. Vanzelfsprekend kan iedere bezoeker, net zoals in alle andere Belgische McDonald’s restaurants, ook in Groot-Bijgaarden genieten van gratis Wi-Fi. Daarnaast is de speelzone voor kinderen uitgerust met een digitale projector die interactieve spelletjes en beelden projecteert op de vloer.

Duurzaamheid staat centraal
McDonald’s België voert een doorgedreven energie- en afvalbeleid. Het nieuwe restaurant integreert een reeks van initiatieven die over de jaren heen werden geïmplementeerd, waaronder:

  • 100% groene energie: McDonald’s België gebruikt in zijn restaurants sinds juni 2007 uitsluitend 100% groene energie. Dit beperkt de CO2-uitstoot met 7.300 ton en is evenveel als de gezamenlijke uitstoot van 2.000 auto's. Maar ook energiebesparingen, zoals ledverlichting en airco, verminderen de CO2-uitstoot.
  • waterloze urinoirs waardoor er in dit restaurant 100m3 water per jaar bespaard wordt, wat overeenkomt met het jaarverbruik van één gezin.
  • volledige recyclage van alle gebruikte frituurolie tot biodiesel en dit al sinds de jaren ‘90.
  • ons eigen afvalbeheerssysteem: de Green Truck, een speciaal voor McDonald’s België ontworpen vrachtwagen, haalt afval op in zeven verschillende deelstromen: papier en karton, plastic, keukenafval, frituurolie, eetzaalafval, PMD en KGA (klein gevaarlijk afval). Het objectief van deze gesorteerde afvalophaling is afvalstromen te reduceren en te recycleren.

Voor meer informatie over McDonald’s en zijn duurzame visie, surf naar www.mcdo.be

Het Dansaert Park zal de deuren openen op vrijdag 3 april.

Contacteer ons
Kristel Muls McDonald’s België
Kristel Muls McDonald’s België
Over McDonald's Belgium

Over McDonald’s België

De 83 Belgische McDonald's restaurants staan onder leiding van 24 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij 4.493 medewerkers tewerk, waarvan 55% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 104.751 uren opleiding genieten.

Meer info op: www.mcdo.be - www.facebook.com/McDonaldsBelgie

McDonald's Belgium
Airport Plaza Stockholm Building - 5th floor
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem