McDonald’s maakt z’n intrede in Beringen!

Vandaag opent een nieuw McDonald’s restaurant z’n deuren in Beringen. Het 87e restaurant in België krijgt een uniek Geometry decor. Klanten zullen ook hier hun bestelling kunnen doorgeven via bestelkiosken en zo genieten van bediening aan tafel. Daarnaast schenkt McDonald’s ook hier aandacht aan het milieu met de hybride Green Truck.

Strakke en moderne look

De allernieuwste McDonald’s in Beringen pakt uit met het unieke, grafische Geometry decor. Het frisse en speelse design creëert een moderne en strakke look. De visgraten vloer met betonlook, de witte tegelmuur en de artworks zorgen voor een leuk interieur waar de klant in alle rust van zijn favoriete burger kan genieten. Het restaurant biedt 149 zitplaatsen binnen, en nog eens 48 extra zitplaatsen buiten op het terras.

Vanaf vandaag staan 40 medewerkers klaar om gasten te ontvangen en hun favoriete menu tot bij hen aan tafel te brengen. Bezoekers kunnen hun bestelling plaatsen via de bestelzuil, zo kiezen ze op hun eigen tempo wat ze willen eten. Daarna kunnen ze meteen een plaatsje zoeken, waarna ze aan tafel bediend worden. Uiteraard is het ook nog altijd mogelijk om aan de besteltoog te bestellen.

40 jobs voor Beringen en omstreken

Een nieuwe vestiging, dat betekent uiteraard extra werkgelegenheid. An-Sofie Hendrickx is kersverse franchisenemer en stelt in haar eerste restaurant 40 medewerkers tewerk. “Vanaf de eerste dag worden de medewerkers ondergedompeld in het reilen en zeilen van McDonald’s. Dat gebeurt dankzij verschillende interne opleidingen, want bij McDonald’s speelt ervaring en diploma geen rol. Motivatie en attitude is belangrijker,” zegt An-Sofie Hendrickx, franchisenemer van McDonald’s Beringen.

Duurzaamheid staat centraal

McDonald’s België voert al langer een doorgedreven energie- en afvalbeleid. Zo draaien alle restaurants op 100% groene energie en beschikt het over een eigen afvalbeheerssysteem. Daarnaast wordt ook de gebruikte frituurolie gerecycleerd tot biodiesel, en zijn er laadpalen voor elektrische auto’s én fietsen.

“Het team en ik zijn klaar om iedereen te verwelkomen in het gloednieuwe restaurant. En ook hier staat duurzaamheid centraal. Zo verwelkomen we de hybride Green Truck,” vertelt An-Sofie Hendrickx. “De vrachtwagen werd speciaal ontworpen voor McDonald’s België en Nederland en vervoert ons keukenafval in 6 verschillende deelstromen om nadien te recycleren. De Green Truck rijdt nu ook hybride en zal halthouden in Beringen.”

“We zijn als stad bijzonder verheugd met de komst van een McDonald’s restaurant, niet in het minst omdat McDonalds net als Beringen een hart voor mensen heeft en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Hier gaan een veertigtal mensen aan de slag, dat is een nieuwe positieve stimulans voor de werkgelegenheid in onze stad. Twee maanden geleden legden we hier samen symbolisch de eerste steen, en de snelheid waarmee dit knappe project hier gerealiseerd is, bewijst nogmaals hoe graag McDonald’s naar Beringen wilde komen. We wensen McDonald’s hier in Beringen veel succes toe,” zegt burgemeester Thomas Vints.

Het nieuwe restaurant is gelegen aan de Zwanenbergstraat 38.

Contacteer ons
Kristel Muls McDonald's België
Kristel Muls McDonald's België
Over McDonald's Belgium

De 87 Belgische McDonald's restaurants staan onder leiding van 23 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij 5.405 medewerkers tewerk, waarvan 55% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 93.900 uren opleiding genieten. Sinds zijn komst naar België, 42 jaar geleden, draagt McDonald’s duurzaamheid hoog in het vaandel en nam het hiervoor concrete maatregelen aan zoals het invoeren van 100% groene energie sinds 2007.

Meer info op: www.mcdo.be - www.facebook.com/McDonaldsBelgie

McDonald's Belgium
Airport Plaza Stockholm Building - 5th floor
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem