McDonald’s Beursplein,  het allereerste restaurant van de keten in België,  is vernieuwd!

McDonald’s Beursplein, het allereerste restaurant van de keten in België, is vernieuwd!

Brussel, 21 februari 2014 – Morgen 22 februari heropent het allereerste McDonald’s restaurant van België, aan het Beursplein in Brussel, na drie weken intensieve verbouwingswerkzaamheden. Een complete metamorfose.

McDonald’s België en Jacques Murs, franchisenemer van het restaurant, stelden vanmorgen het resultaat van 3 weken verbouwingswerkzaamheden voor. “De binneninrichting werd grondig vernieuwd”, legt Jacques Murs uit. “We wilden veel meer kleur in het restaurant en tegelijk onze ecologische voetafdruk nóg verminderen.” Dit restaurant aan het Beursplein heeft een symbolische waarde: het is het allereerste McDonald’s restaurant van België. Het opende zijn deuren in maart 1978.

De bezoekers wacht een grote verrassing, want het restaurant is amper herkenbaar. Natuurlijke materialen zoals baksteen, hout en leder nemen nog altijd een belangrijke plaats in, maar het interieur bevat een uitgesproken design en werd strak ingericht. Er is plaats voor ruim 210 klanten.

Het restaurant werd uitgerust met digitale menuborden en de nieuwste generatie bestelkiosken, waar de klant zijn bestelling zelf kan ingeven en betalen. Ook de keuken werd uitgebreid en biedt op deze manier een grotere capaciteit en een ergonomischere werkruimte. 

Het McDonald's restaurant is eveneens uitgerust met een magic table: verschillende interactieve spelen die rechtstreeks op de tafels gespeeld worden door projectie. Het hele gezin kan deelnemen aan deze virtuele ervaring. En net als in andere McDonald's restaurants kan ook iedereen in McDonald's Beursplein genieten van gratis Wi-Fi.

McDonald’s hecht veel belang aan duurzaamheid. Dit restaurant is dan ook heringericht met duurzame en energiezuinige materialen. Net zoals de 66 andere restaurants van McDonald’s België, draait het volledig op groene energie. “Daarnaast zijn er nog heel wat duurzame innovaties gebeurd waaronder: nieuwe led-verlichting zowel binnen als buiten, koelkasten en diepvriezers met een laag energieverbruik, een airco-installatie met een hoog rendement die koude buitenlucht aanvoert, … Dat alles leidt tot een forse energiebesparing”, besluit Jacques Murs.

Contacteer ons
Kristel Muls McDonald’s België
Kristel Muls McDonald’s België
Over McDonald's Belgium

Over McDonald’s België

De 83 Belgische McDonald's restaurants staan onder leiding van 24 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij 4.493 medewerkers tewerk, waarvan 55% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 104.751 uren opleiding genieten.

Meer info op: www.mcdo.be - www.facebook.com/McDonaldsBelgie

McDonald's Belgium
Airport Plaza Stockholm Building - 5th floor
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem