McDonald's België mag 40 kaarsjes uitblazen en onthult zijn ambities voor de toekomst

Morgen viert McDonald’s zijn 40ste verjaardag in België. Ter gelegenheid van die verjaardag hebben McDonald’s België en zijn franchisenemers nieuwe ambitieuze doelstellingen voor de komende vijf jaar vastgelegd op het vlak van ontwikkeling, werkgelegenheid en milieu, thema’s die hen nauw aan het hart liggen en die onlosmakelijk verbonden zijn met de ontwikkeling van het bedrijf op de Belgische markt.

Het verhaal van McDonald’s België is 40 jaar geleden begonnen met de opening, op 21 maart 1978, van het eerste restaurant op het Beursplein in Brussel. Veertig jaar later telt McDonald’s 80 restaurants in België. Die worden geleid door 24 franchisenemers en stellen samen ongeveer 4.500 mensen tewerk. “Dat zijn 24 verschillende managementstijlen die uitgaan van gedeelde waarden. Voor zowel de medewerkers als de klanten staat het menselijke aspect centraal. Onze franchisenemers zijn echte lokale ondernemers en de drijvende kracht achter onze groei. Ze kennen hun regio als geen ander, ze staan dicht bij hun team en klanten, en ze werken nauw samen met de lokale instanties. Ik wil dan ook graag alle medewerkers bedanken voor de waardevolle bijdrage die ze dag na dag leveren aan onze onderneming. Dankzij hen is McDonald’s kunnen uitgroeien tot wat het vandaag is en mogen we elk jaar meer klanten verwelkomen. En die klanten zijn nog nooit zo tevreden geweest,” aldus Stephan de Brouwer, Managing Director van McDonald’s België.

Nieuwe ambities voor 2023

Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de onderneming hebben McDonald’s België en zijn franchisenemers een aantal nieuwe ambitieuze doelstellingen vastgelegd. Daarbij richten ze zich op een aantal thema’s die hun erg nauw aan het hart liggen: ontwikkeling, werkgelegenheid en milieu.

Tegen 2023 willen ze 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen creëren. Alle nieuwe werknemers zullen daarbij vanaf dag één een opleiding krijgen. Stephan de Brouwer legt uit: “Het scheppen van arbeidsplaatsen is altijd al een rode draad geweest in ons verhaal. Telkens als we een nieuw restaurant openen, is dat goed voor minstens 40 nieuwe banen. Daarnaast gaan ook alle vernieuwingen die we doorvoeren, gepaard met nieuwe aanwervingsmogelijkheden. Sinds ik 10 jaar geleden ben benoemd tot Managing Director, hebben we 23 restaurants geopend, meer dan 2.400 arbeidsplaatsen gecreëerd en ruim 600.000 uren opleiding gegeven. We gaan verder op de ingeslagen weg en we zullen zelfs nog een versnelling hoger schakelen: de komende 5 jaar willen we 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen scheppen.”

Het toeval wil dat de werknemers van McDonald’s België hun werkgever net met een mooie erkenning hebben bedacht. McDonald’s België is namelijk derde geëindigd in de top ‘Best Workplaces’ van de Vlerick Business School. “Al meer dan 10 jaar zetten ze ons in de bloemetjes en eindigen we in de top 5 van Great Places to Work.”

McDonald’s België en zijn franchisenemers hebben zich ook tot doel gesteld om de hoeveelheid zwerfafval in de buurt van de restaurants met 20% te verminderen. Daartoe zullen ze de omgeving van de restaurants opruimen, de teams en de klanten sensibiliseren en samenwerken met hun gemeente.

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor McDonald’s België dat nieuwe maatregelen blijft treffen: “McDonald’s heeft in België van meet af aan een beleid gevoerd dat gericht is op duurzame ontwikkeling. Dat gaat gepaard met tal van initiatieven, zoals de recyclage van onze verpakkingen en frituurolie, en het gebruik van 100% groene energie in al onze restaurants. Het is allemaal begonnen bij onze kernactiviteit, onze restaurants dus, maar heeft in de loop der jaren alleen maar aan belang gewonnen om de collectieve maatschappelijk uitdagingen beter het hoofd te kunnen bieden,” besluit Stephan de Brouwer.

Meer informatie vindt u op www.mcdonalds.be

Contacteer ons
Kristel Muls McDonald's België
Kristel Muls McDonald's België
Over McDonald's Belgium

Over McDonald’s België

De 83 Belgische McDonald's restaurants staan onder leiding van 24 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij 4.493 medewerkers tewerk, waarvan 55% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 104.751 uren opleiding genieten.

Meer info op: www.mcdo.be - www.facebook.com/McDonaldsBelgie

McDonald's Belgium
Airport Plaza Stockholm Building - 5th floor
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem