McDonald’s België maakt de balans op van 2018 en blikt vooruit naar de toekomst

  • Vandaag maakte McDonald’s België de balans op van 2018, een mooi jaar voor het bedrijf dat het aantal klanten zag stijgen met 4,2 miljoen ten opzichte van 2017.
  • Op vlak van duurzaamheid, viert McDonald’s België dit jaar de 10de verjaardag van de Green Truck, zijn eigen vrachtwagen voor het ophalen en beheren van alle restaurantafval, en stelt het ook al 10 jaar een oplaadpaal voor elektrische voertuigen ter beschikking van zijn klanten.
  • Op vlak van tewerkstelling werden dit jaar 478 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd die allen gepaard gaan met opleidingen vanaf dag 1.
  • McDonald’s België maakt ook de balans op van de uitrol van McDo 2.0 in zijn restaurants. Op dit moment bieden 79 van de 84 restaurants tafelbediening.
  • In 2019 voorziet McDonald’s België 4 nieuwe restaurants en een investering van zo’n €20 miljoen.

Duurzaamheid als rode draad

McDonald’s België heeft duurzaamheid altijd al hoog in het vaandel gedragen en dat vertaalt zich in concrete maatregelen in zijn restaurants. Dit jaar viert het 10 jaar Green Truck, zijn eigen vrachtwagen voor het ophalen en beheren van restaurantafval. De vrachtwagen haalt het afval 2 keer per week op in 6 gesorteerde stromen die nadien gerecycleerd worden. Het is ook 10 jaar geleden dat oplaadpunten voor elektrische voertuigen ter beschikking werden gesteld aan zijn klanten. Vandaag hebben 31 van de 84 restaurants een oplaadpaal op de parking.

In september 2018 kondigde McDonald’s België een testfase aan voor kartonnen rietjes in 7 restaurants in Brussel en in Namen. Midden januari stapten twee Gentse restaurants ook in de testfase. « Kartonnen rietjes worden in een aantal van onze restaurants getest om de mening van onze klanten te verzamelen. De rietjes worden ook niet meer automatisch aan klanten gegeven, maar enkel op vraag hetgeen het aantal rietjes deed dalen. We hebben ons geëngageerd om onze milieu-impact te verminderen en dankzij deze nieuwe maatregel kunnen onze klanten een bewuste keuze maken of ze al dan niet een rietje wensen. Hoewel de ervaring van een kartonnen rietje anders is, zijn de meeste reacties van onze klanten positief.» zegt Kristel Muls.

Een fantastisch 2018

478 nieuwe arbeidsplaatsen werden vorig jaar gecreëerd. Het bedrijf telt vandaag 84 restaurants onder de leiding van 24 franchisenemers. In totaal worden 4.971 mensen tewerk gesteld die samen van 97.218 opleidingsuren konden genieten.

Vorig jaar investeerde McDonald’s België meer dan €25 miljoen in de overgang van 30 restaurants naar het McDo 2.0 concept en de opening van 4 nieuwe restaurants in Couvin, Sambreville, Courcelles en Hannut. Het bedrijf introduceerde McDo 2.0, het concept van tafelbediening en waarbij burgers à la minute worden bereid, drie jaar geleden in een aantal restaurants. De producten worden op het moment van de bestelling pas bereid en klanten kunnen voortaan hun bestelling aan de kiosken doen om nadien aan tafel bediend te worden. Vandaag bieden 79 van de 84 restaurants bediening aan tafel.

« In 2018 mochten we 4,2 miljoen nieuwe klanten verwelkomen. We zijn ontzettend fier te zien dat onze klanten onze initiatieven waarderen om het voor hen nog aangenamer te maken in onze restaurants. We innoveren elke dag voor onze klanten en voor onze medewerkers. » legt Kristel Muls, woordvoerster McDonald’s België uit.

Vooruitzichten 2019

In 2019 voorziet McDonald’s België een totale investering van zo’n €20 miljoen voor 4 openingen, de verdere uitrol van McDo 2.0 en een aantal vernieuwingen.

Komende herfst opent het eerste Belgische Ronald McDonald huis de deuren naast het kinderziekenhuis van het UZ Brussel campus Jette. Het Ronald McDonald Huis, een initiatief van de vzw Ronald McDonald Kinderfonds, zal een thuis bieden aan families van gehospitaliseerde kinderen zodat ze op enkele stappen van hun zieke kindje kunnen verblijven.

Voor verdere informatie, surf naar www.mcdonalds.be

 

Contacteer ons
Kristel Muls McDonald's Belgique
Aurelie Coeckelbergh PRIDE
Kristel Muls McDonald's Belgique
Aurelie Coeckelbergh PRIDE
Over McDonald's Belgium

De 111 Belgische McDonald's restaurants staan onder leiding van 23 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij ruim 7500 medewerkers tewerk, waarvan 40% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 130.797 uren opleiding genieten. Sinds zijn komst naar België, 45 jaar geleden, draagt McDonald’s duurzaamheid hoog in het vaandel en nam het hiervoor concrete maatregelen aan zoals het invoeren van 100% groene energie sinds 2007.

Meer info op: www.mcdonalds.be - www.facebook.com/McDonaldsBelgie

McDonald's Belgium
Airport Plaza Stockholm Building - 5th floor
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem