McDonald’s België en zijn franchisenemers engageren zich voor de jongeren!

Brussel – McDonald’s België en zijn franchisenemers maakten vandaag op hun jaarlijkse persconferentie bekend hoe ze zich concreet op lange termijn zullen engageren voor de jongeren. Daarnaast gaven ze een aantal cijfers vrij over de tewerkstelling, nieuwe restaurants en investeringen voor 2015.

McDonald’s gaat 3 engagementen op lange termijn aan voor de jongeren:

  • 500 nieuwe arbeidsplaatsen tegen eind 2017, waarvan 75% voor jongeren van minder dan 25 jaar
  • Investeringen in de medewerkers: minstens 250.000 opleidingsuren tegen 2017
  • Steun aan de jongeren via een manifest

Jobs voor jongeren

McDonald’s België en zijn franchisenemers kennen de jeugd maar al te goed en hebben sinds lang een vertrouwensband met hen opgebouwd. Tegenwoordig is 57% van de 3.347 McDonald’s medewerkers jonger dan 25 jaar. Voor de helft ervan gaat het om een eerste werkervaring.

In de huidige moeilijke economische omstandigheden staat de tewerkstelling onder druk. Vooral de jongeren worden zwaar getroffen. McDonald's België en zijn franchisenemers zijn het deze jongeren verplicht om zich voor hen in te zetten. Daarom gaan ze drie engagementen op lange termijn aan om hen te steunen, te beginnen met 500 nieuwe arbeidsplaatsen tegen eind 2017 waarvan minstens 75% voor jongeren van minder dan 25 jaar.

Het gaat vooral om lokale banen met gemiddeld ongeveer 40 nieuwe arbeidsplaatsen per nieuw restaurant. “Als lokale ondernemers zijn we per definitie positief ingesteld. We zijn trots om vandaag ons engagement voor de jongeren bekend te maken en hen die eerste werkervaring te geven die ze op de arbeidsmarkt zo moeilijk kunnen krijgen. Momenteel ben ik volop aan het aanwerven voor het restaurant van Groot-Bijgaarden. Ik ben dus op zoek naar een veertigtal nieuwe medewerkers uit de streek”, zegt Valérie Bovy, franchisenemer van het McDonald’s restaurant van Ukkel.

Opleidingen voor een betere start

“McDonald’s België en zijn franchisenemers investeren niet alleen in nieuwe restaurants en in de vernieuwing van bestaande restaurants. We investeren ook in onze teams. Opleiding is bovendien de hoeksteen van ons human relations beleid en we gaan daarom een tweede sterk engagement aan: investeren in minstens 250.000 opleidingsuren voor onze medewerkers tegen eind 2017”, zegt Guy Bral, franchisenemer van de McDonald’s restaurants van Gent, Gent Martelaarslaan, Wondelgem, Zingem en Ronse.

De opleidingen starten vanaf de eerste werkdag. Zo leren nieuwkomers meteen praktische vaardigheden aan (zoals de regels inzake hygiëne en voedselveiligheid) alsook soft skills (zoals werken in teamverband). Die opleidingen bieden echt groeiperspectief. 90% van de huidige 467 managers is als teamlid gestart. Dankzij die opleidingen en vaardigheden komen de jongeren voor meer jobs in aanmerking. Het is dus een echte springplank om hogerop te klimmen bij McDonald’s of elders.

Competente en verantwoordelijke jongeren

“McDonald’s België en zijn franchisenemers willen de jongeren steunen, omdat ze mee McDonald’s hebben opgebouwd en tot de meest kwetsbare groep op de arbeidsmarkt behoren. Elke dag vertrouwt McDonald’s hen de sleutels van het bedrijf toe”, legt Stephan De Brouwer uit, CEO van McDonald’s België. Dat derde engagement is vastgelegd in een manifest voor de jongeren, dat McDonald’s België en zijn franchisenemers vandaag ondertekend hebben en dat het vertrouwen van McDonald’s in de jongeren in de verf zet. Vanaf februari zal dat manifest in België via een filmpje op grote schaal verspreid worden.

Bemoedigende cijfers

In 2014 werden 3 nieuwe restaurants geopend: in Charleroi, Waremme en Brugge, elk goed voor ongeveer 40 nieuwe arbeidsplaatsen. De McDonald’s restaurants van het Brusselse Beursplein, Roeselare, Quaregnon, Herentals en Zinnik kregen een volledig nieuwe look. In 2014 hebben McDonald’s en zijn franchisenemers 17 miljoen euro geïnvesteerd. Voor 2014 staat de teller op 75.307 opleidingsuren voor 3.347 medewerkers. 265 managers hebben de kans gekregen een opleiding te volgen in Parijs of Amsterdam om er de kneepjes van het vak te leren en zo hogerop te klimmen.

McDonald’s België en zijn franchisenemers kondigen voor 2015 de opening van 4 nieuwe restaurants aan, waarvan het eerste in Groot-Bijgaarden in de lente zijn deuren zal openen. Ook ondergaan 6 restaurants een remodel. Dat alles is goed voor een totaal investeringsbedrag van 18 miljoen euro in 2015.

Meer informatie vind je op www.mcdonalds.be.

Contacteer ons
Kristel Muls McDonald’s België
Kristel Muls McDonald’s België
Over McDonald's Belgium

Over McDonald’s België

De 83 Belgische McDonald's restaurants staan onder leiding van 24 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij 4.493 medewerkers tewerk, waarvan 55% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 104.751 uren opleiding genieten.

Meer info op: www.mcdo.be - www.facebook.com/McDonaldsBelgie

McDonald's Belgium
Airport Plaza Stockholm Building - 5th floor
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem