Gloednieuwe McDonald’s open in Ronse

Ronse, 30 november 2012 –  Vandaag gaat het 65e restaurant van McDonald’s België open in Ronse. Dit splinternieuwe restaurant is goed voor meer dan 40 nieuwe banen in de streek en een opmerkelijk duurzaam engagement. Duurzaamheid wordt bij McDonald’s hoog in het vaandel gedragen.

 

 

 

 

 

 

Meer dan 40 nieuwe jobs

Franchisenemer Guy Bral staat aan het roer van de nieuwe McDonald’s in Ronse. Guy  is geen groentje in het vak, hij is eveneens franchisenemer van de McDonald’s restaurants in Gent, Wondelgem en Zingem en kent de regio goed.

 

“We zijn ontzettend trots op de opening van dit gloednieuwe restaurant in Ronse,”zegt franchisenemer Guy Bral.“De opening van dit restaurant in Ronse creëerde meer dan 40 nieuwe arbeidsplaatsen in de regio. Bij de selectie van deze medewerkers hebben we vooral gelet op klantvriendelijkheid en motivatie. Opleiding speelde geen rol bij de rekrutering, die krijgt iedereen  sowieso als je start bij McDonald’s. Ons nieuw team, dat al een aantal weken opleiding heeft gekregen in andere McDonald’s restaurants, staat te popelen om iedereen uit Ronse en omstreken een warm welkom te heten.”

 

McDonald’s Ronse: een duurzaam restaurant

Net zoals in de 64 andere Belgische McDonald’s restaurants, worden ook in McDo Ronse heel wat duurzame initiatieven genomen, waaronder:

·       Het energieverbruik is voor 100% groen. Dit beperkt de CO2-uitstoot met 7.300 ton, evenveel als wat 2.000 auto's uitstoten. McDonald’s België gebruikt in zijn restaurants sinds juni 2007 uitsluitend 100% groene energie, maar de vermindering in CO2-uitstoot komt vooral voort van energiebesparingen (nieuwe lampen, airco, …).

·       Alle gebruikte bouwmaterialen zijn veelal duurzaam (hout, natuursteen, enz.) en McDonald’s maakt ook gebruik van natuurlijke kleuren.

·        De verpakkingen bestaan uit minstens 89% gerecycleerd materiaal.

·       Installatie van energiezuinige koelers en diepvriezers: dankzij een automatisch systeem wordt het ijs alleen indien nodig ontdooid.

·       Temperatuurverlaging in de keuken: McDonald’s België kiest voor een aircosysteem met hoog rendement dat gebruik maakt van koude buitenlucht.

·       Dankzij waterloze urinoirs wordt in dit restaurant 150 m³ water per jaar bespaard – dit is het jaarverbruik van een gezin.

·       Drastische vermindering van plasticverpakkingen. Voorbeeld: de plastic kommen voor de slaatjes werden vervangen door kartonnen versies.

·       Volledige recyclage van alle frituurolie tot biodiesel, en dit al sinds de jaren ‘90.

·       Ons eigen afvalsorteersysteem: een ecologische vrachtwagen, de Green Truck, haalt  afval op in 7 verschillende deelstromen: papier en karton, plastic, keukenafval, frituurolie, eetzaalafval, PMD et KGA (klein gevaarlijk afval).

·       Installatie van een publiek oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Die kunnen hier  worden herladen dankzij de McCharge.

·       Bovendien is het nieuwe restaurant ook uitgerust met zonnepanelen.

 

Voor meer informatie over McDonald’s en zijn duurzame visie, surf naar www.mcdo.be

Contacteer ons
Over McDonald's Belgium

Over McDonald’s België

De 83 Belgische McDonald's restaurants staan onder leiding van 24 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij 4.493 medewerkers tewerk, waarvan 55% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 104.751 uren opleiding genieten.

Meer info op: www.mcdo.be - www.facebook.com/McDonaldsBelgie

McDonald's Belgium
Airport Plaza Stockholm Building - 5th floor
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem