Burgemeester Wim Dries legt de eerste steen van McDonald’s Genk

Vandaag werd de symbolische eerste steen van het McDonald’s restaurant in Genk gelegd in aanwezigheid van burgemeester Wim Dries, schepenen Angelo Bruno, Gianni Cacciatore, Lotte Trippaers en franchisenemer Jan Haenen. Het nieuwe restaurant is gelegen aan de Hasseltweg 47.

Goed voor 40 nieuwe arbeidsplaatsen

Het toekomstige restaurant opent in het najaar 2017 de deuren en zal een 40-tal medewerkers tewerkstellen. “We zijn op zoek naar enthousiaste medewerkers die in Genk de handen uit de mouwen willen steken. Bij de selectie van de nieuwe collega’s spelen ervaring, geslacht, leeftijd of herkomst van de kandidaten geen rol, maar wordt er vooral op een goede attitude en de motivatie van de kandidaten gelet. Iedereen wordt immers vanaf dag 1 opgeleid in onze restaurants”, voegt Jan Haenen, rasechte Limburger en toekomstige franchisenemer van dit restaurant toe. Jan is al sinds 1995 franchisenemer bij McDonald’s België en staat ook aan het roer van de restaurants in Hasselt, Houthalen, Bilzen, Herentals en Diest.

Duurzaamheid staat centraal

McDonald’s België voert een doorgedreven energie- en afvalbeleid. Zo zal het McDonald’s restaurant in Genk bijvoorbeeld draaien op 100% groene energie, waardoor de CO2-uitstoot met 7.300 ton per jaar beperkt wordt. Dankzij waterloze urinoirs zal er jaarlijks 100m3 water bespaard worden wat overeenkomt met het jaarverbruik van één gezin. De Green Truck, een eigen afvalbeheerssysteem dat speciaal voor McDonald’s België ontwikkeld werd, haalt het afval op in zeven verschillende deelstromen met de bedoeling deze afvalstromen te reduceren en te recycleren.

“We zijn als stad verheugd op de komst van het McDonald’s restaurant naar Genk. Deze hamburgerketen ontbrak nog in het multiculinaire aanbod van de stad. De opening betekent  40 nieuwe arbeidsplaatsen. Een goede zaak voor de werkzoekende Genkenaar. Daarnaast zal het restaurant draaien op 100% groene energie. Genk is koploper op gebied van hernieuwbare energie in Limburg en staat op plaats drie in Vlaanderen. McDonalds België en stad Genk vinden elkaar dus in dit beleid,” voegt burgemeester Wim Dries er nog aan toe.

De rekruteringsdag in samenwerking met VDAB vindt plaats op 28 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met VDAB Genk. Het nieuwe restaurant is gelegen aan de Hasseltweg 47.

Contacteer ons
Kristel Muls McDonald’s België
Kristel Muls McDonald’s België
Over McDonald's Belgium

Over McDonald’s België

De 83 Belgische McDonald's restaurants staan onder leiding van 24 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij 4.493 medewerkers tewerk, waarvan 55% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 104.751 uren opleiding genieten.

Meer info op: www.mcdo.be - www.facebook.com/McDonaldsBelgie

McDonald's Belgium
Airport Plaza Stockholm Building - 5th floor
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem